Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cel mai mare luptător contra fraudelor din UE a venit la Chişinău

© gov.mdGiovanni Kessler, Directorul general al Oficiului European de Luptă Antifraudă
Giovanni Kessler, Directorul general al Oficiului European de Luptă Antifraudă - Sputnik Moldova
Abonare
Oficialul european a fost pus la curent cu amploarea acţiunilor anticorupţie întreprinse de autorităţile moldoveneşti.

CHIŞINĂU, 27 oct – Sputnik. La Chişinău a venit Directorul general al Oficiului European de Luptă Antifraudă, Giovanni Kessler. Acesta a avut o întrevedere cu spicherul Andrian Candu.

Demnitarul moldovean l-a informat pe oficialul european că „lupta cu corupţia în Republica Moldova va fi intensificată și eficientizată”, notează serviciul de presă al Parlamentului într-un comunicat.

Andrian Candu Андриан Канду - Sputnik Moldova
Politică
Candu: până joi, democrații vor lua o decizie cu privire la demisia guvernului

Candu s-a referit la prioritățile legislative ale sesiunii de toamnă a Parlamentului, care vizează, în primul rând, implementarea prevederilor Acordului de Asociere, conținute în Programul legislativ de realizare a angajamentelor de transpunere asumate în cadrul Acordului de Asociere dintre Republica Moldova și UE pentru perioada 2015-2016, care cuprinde acțiuni sincronizate ale Parlamentului și Guvernului, a mai menţionat sursa oficială.

„În același context, Speakerul a precizat că Grupul de lucru pentru reformarea și resetarea sistemului anticorupție, din care fac parte și reprezentanți ai societății civile, urmează să efectueze o radiografie a tuturor instituțiilor abilitate cu atribuții de luptă cu corupția pentru identificarea lacunelor și să vină cu propuneri concrete, inclusiv de ordin legislativ, pentru redresarea cât mai grabnică a situației din  domeniu. Totodată, Parlamentul urmează să examineze în lectura a doua Legea cu privire la Procuratură, care are menirea să pună bazele unui sistem solid, cu atribuții clare și să genereze rezultatele așteptate de cetățeni”, se mai spune în comunicat.

Giovanni Kessler, potrivit aceleiaşi surse, a încurajat autoritățile să lupte eficient cu corupția, prin adoptarea unei abordări cuprinzătoare, inclusiv prin prevenirea actelor de corupție și asigurarea transparenței instituțiilor de stat.

Fluxul de știri
0