Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Candu: până joi, democrații vor lua o decizie cu privire la demisia guvernului

© Sputnik / Parlamentul Republicii MoldovaAndrian Candu Андриан Канду
Andrian Candu Андриан Канду - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit spicherului organului legislativ al țării, partidul democrat nu a luat încă o decizie cu privire la votumul de neîncredere pentru guvernul Streleț.

CHIȘINĂU, 22 oct – Sputnik. Până joi, 29 octombrie, fracțiunea democraților se va întruni în ședință și va decide dacă susține sau nu votul de neîncredere exprimat guvernului Streleț. Deocamdată însă PDM susține în totalitate coaliția și guvernul în funcțiune, a declarat joi, la încheierea ședinței Parlamentului, spicherul organului legislativ al țării, Andrian Candu.

”Partidul Democrat dorește ca coaliția de guvernare să rămână viabilă și funcțională, iar pentru asta colegii din PLDM trebuie să lase emoțiile și să revină în coaliția pe care ei aproape că au părăsit-o și să continuăm munca împreună”, a spus Candu.

Andrian Candu - Sputnik Moldova
Politică
Candu bate şaua: Streleţ e votat să guverneze, nu să se eschiveze

În ceea ce privește votul de neîncredere exprimat de fracţiunile socialiștilor și comuniștilor Guvernului condus de Streleţ, acesta, potrivit lui Candu, este dreptul opoziției.

”Această chestiune va fi discutată săptămâna viitoare, joi, 29 octombrie”, a spus politicianul.

Potrivit democratului, liberal-democrații și platforma ”DA” au planurile lor, care nu corespund propunerilor făcute în cadrul AIE-3.

”Există încă șanse și posibilități de a reveni la dialog și de a continua munca în cadrul coaliției”, a opinat Candu.

 

Fluxul de știri
0