Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Start pentru concursul de suplinire a funcţiei de judecător la CC

© Sputnik / Родион ПрокаКонституционный суд
Конституционный суд - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Dispoziția prim-ministrului Valeriu Streleț privind selectarea candidaților la funcția de judecător la Curtea Constituțională din partea Guvernului a fost publicată marţi în Monitorul Oficial.

CHIŞINĂU, 27 oct – Sputnik. Din 27 octombrie şi până la 4 noiembrie, persoanele interesate şi care întrunesc condiţiile stabilite de Legea cu privire la Curtea Constituţională şi Regulamentul de organizare și desfășurare a concursului pot să depună dosarele pentru funcţia de judecător la Curtea Constituțională din partea Guvernului. 

Alexandru Tănase, preşedintele Curţii Constituţionale - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Guvernul vrea o Curte Constituţională funcţională

Dispoziția prim-ministrului Valeriu Streleț privind selectarea candidaților la funcția de judecător la Curtea Constituțională din partea Guvernului a fost publicată marţi în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Printre condițiile şi cerinţele față de candidați se numără o reputație morală ireproșabilă, cunoștințe în domeniul sistemului juridic național și internațional, experiență juridică, iar cunoașterea uneia dintre limbile oficiale ale Consiliului Europei – engleza sau franceza – va constitui un avantaj.

Dispoziția prim-ministrului prevede că membrii comisiei, în termen de 30 de zile, vor organiza selectarea candidaților și vor prezenta Guvernului lista acestora în ordinea rezultatelor obținute.

Din comisie fac parte foștii judecători la Curtea Constituțională, Victor Pușcaș și Nicolae Osmochescu, decanul Facultății de Drept a USM, Sergiu Băieșu, reprezentanții societății civile Igor Boțan, director executiv al Asociației pentru Democrație Participativă, Ludmila Andronic, președintele Consiliului de Presă și Sorina Macrinici, consilier juridic al Centrului de Resurse Juridice. Din partea Executivului, în comisie au fost incluși Roman Cazan, secretar general adjunct al Guvernului şi Sergiu Gurduza, consilier principal de stat al Prim-ministrului în domeniul justiției. Președintele comisiei este premierul Valeriu Streleț.

 

Fluxul de știri
0