Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

ANRE va examina problema tarifelor la energie în zilele apropiate

© Sputnik / Марина Лысцева / Accesați arhiva multimediaЛампы
Лампы - Sputnik Moldova
Abonare
Până la sfârșitul săptămânii, regulatorul intenționează să se întrunească într-o ședință în cadrul căreia să stabilească cât va plăti populația pentru energie electrică și gaz.

 

CHIȘINĂU, 27 oct – Sputnik. În zilele apropiate, va avea loc ședința Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), la care va fi examinată problema privind tarifele la energie electrică și gaz.

”Conducerea ANRE a dat asigurări că azi-mâine se va întruni într-o ședință pe problema majorării tarifelor. Nu este exclus că va fi luată o decizie cu privire la anularea totală a acestei hotărâri”, a anunţat marți Igor Dodon, liderul partidului socialiștilor, în timpul pichetării ANRE.

Международный валютный фонд - Sputnik Moldova
Politică
FMI obligă Moldova să majoreze tarifele la gaz, energie și încălzire

În noaptea spre 18 iulie, ANRE a luat  decizia de a majora tariful mediu la gaz cu 15% (de la 5666 la 6358 lei pentru o mie de metri cubi). Tarifele la energia electrică pentru consumatorii finali, care sunt conectați la rețeaua de tensiune joasă ”Gaz Natural Fenosa” și ”Gaz Natural Fenoza Furnizare Energie), au fost majorate atunci cu 35% (de la 1,58 lei la 2,15 lei).

Dar deja la 3 septembrie, ANRE a luat decizia de a sista pentru 60 de zile acțiunea hotărârii prin care au fost majorate rarifele, iar companiile care livrează aceste servicii au revenit la tarife stabilite în 2011.

 

Fluxul de știri
0