Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, nu exclude destrămarea AIE

© Sputnik / Ruslan Schalapuda / Accesați arhiva multimediaМариан Лупу
Мариан Лупу - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul democraţilor moldoveni consideră că o eventuală destrămare a alianţei va avea urmări catastrofale pentru Moldova.

CHIŞINĂU, 15 oct – Sputnik. Deputatul democrat, preşedintele PDM Marian Lupu a declarat joi pentru corespondentul Sputnik că nu exclude ruperea Alianţei pentru Integrare Europeană (aşa numita AIE-3), din cauza acţiunilor ulterioare pe care le-ar putea întreprinde Partidul Liberal-Democrat.

Din AIE-3 fac parte Partidul Liberal-Democrat, Partidul Democrat şi Partidul Liberal, această alianţă constituind astăzi coaliţia de guvernământ din Moldova.

Владимир Филат Vlad Filat - Sputnik Moldova
Politică
Filat, atac dur la adresa lui Plahotniuc

Potrivit afirmaţiilor lui Lupu, deputaţii liberal-democraţi nu au întreprins deocamdată paşi îndreptaţi spre ieşirea din coaliţie, dar există presupuneri că ei „vor lua decizii de altă natură, în rezultatul cărora Republica Moldova ar putea rămâne fără majoritate parlamentară”.

„Destrămarea alianţei ar putea genera o situaţie catastrofală în ţară”, a opinat Lupu.

Joi, şeful PLDM, Vladimir Filat, a fost lipsit de imunitate parlamentară cu majoritatea de voturi a deputaţilor. Procuratura Generală consideră că acesta este implicat în fraudarea mijloacelor băneşti din sistemul financiar-bancar. Filat l-a învinuit pe omul de afaceri, vicepreşedintele PDM Vladimir Plahotniuc, de desfăşurarea respectivului scenariu.

„Decizia privind ridicarea imunităţii parlamentare a lui Filat era aşteptată, pentru că o situaţie similară cu cea de la Banca de Economii nu a mai existat în sistemul financiar mondial”, a menţionat Lupu.

Fluxul de știri
0