Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Platforma DA, în căutarea a jumătate de milion de semnături salvatoare

© privesc.euAndrei Nastase miting la Presedintie
Andrei Nastase miting la Presedintie - Sputnik Moldova
Abonare
Platforma civică DA inițiază pe 1 noiembrie colectarea semnăturilor pentru iniţierea unui referendum privind alegerea președintelui țării prin vot direct.

CHIȘINĂU, 26 oct — Sputnik. Platforma civică DA inițiază pe 1 noiembrie colectarea semnăturilor pentru iniţierea unui referendum privind alegerea președintelui țării prin vot direct, a declarat luni în faţa manifestanţilor activistul platformei Andrei Năstase.

El a menţionat că trebuie adunate nu doar 200 — 300 de mii de semnături, ci măcar o jumătate de milion, pentru a demonstra adevărata voință a poporului.

Nicolae Timofti la întrevedere cu Platforma DA - Sputnik Moldova
Politică
Din PMAN, la referendum: Platforma DA vrea alegerea directă a Preşedintelui

Năstase a informat că miercuri participanții la proteste vor continua pichetarea sediilor instituțiilor de stat, inclusiv reședința președintelui RM.

Mandatul actualului președinte al țării, Nicolae Timofti,  expiră în luna martie anul viitor. Demisia președintelui și alegerile parlamentare anticipate sunt lozincile principale atât ale protestatarilor de dreapta, cât și ale celor de stânga din centrul capitalei.

Platforma civică DA pledează pentru demisia președintelui, a guvernului și a reprezentanților principalelor structuri de stat, pentru organizarea unui referendum național referitor la modalitatea de alegere a președintelui ţării, precum și pentru continuarea protestelor pe termen nedefinit. Activiștii Platformei își motivează revendicările prin faptul că persoanele aflate  la conducere depind de oligarhi și doar mimează integrarea europeană a țării.

Platforma DA și-a instalat un orășel de corturi în fața Guvernului RM și, periodic, organizează mitinguri și pichetări, cerând demisia conducerii țării.

Fluxul de știri
0