Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Din PMAN, la referendum: Platforma DA vrea alegerea directă a Preşedintelui

© Preşedinţia RMNicolae Timofti la întrevedere cu Platforma DA
Nicolae Timofti la întrevedere cu Platforma DA - Sputnik Moldova
Abonare
După ce participarea la protestele organizate de Platforma DA s-a redus substanţial, liderii acesteia au decis să demareze un alt proiect. Ei au anunţat că vor aduna semnături pentru alegerea Şefului Statului prin vot direct.

CHIŞINĂU, 13 oct – Sputnik. Reprezentanţii Platformei DA au anunţat marţi că încep să adune semnături pentru modificarea Constituţiei în vederea revenirii la alegerea directă a Şefului Statului.

Ghenadie Vaculovschi - Sputnik Moldova
Politică
Cine v-a spus că preşedintele ales de popor nu va fi omul oligarhilor?

Unul dintre reprezentanţii Platformei DA, Chiril Moţpan, a declarat marţi în PMAN că va fi format un grup de lucru în acest scop.

Acest grup va colecta semnături în susţinerea iniţiativei de organizare a unui referendum naţional, în cadrul căruia va fi pusă la vot chestiunea alegerii directe a Preşedintelui Republicii Moldova.

Anterior, partidele care fac parte din alianţa de guvernare au susţinut o altă iniţiativă ce se referă la revizuirea Constituţiei în sensul reducerii numărului de voturi ale deputaţilor din Parlament necesare pentru alegerea Preşedintelui.

Fluxul de știri
0