OSCE: alegerile din Ucraina au fost democratice, însă este nevoie de reforme

Abonare
Observatorii OSCE declară că alegerile din Ucraina au fost bine organizate și că în linii generale campania a „manifestat respect față de procesul democratic”.

CHIȘINĂU, 26 oct  — Sputnik. Alegerile din Ucraina au fost democratice, însă este necesară realizarea reformelor, se spune în comunicatul de presă de luni al OSCE.

„Alegerile locale din Ucraina au fost concurențiale și în linii generale bine organizate, campania a respectat procesul democratic", se spune în comunicatul de presă al OSCE.

Elezioni amministrative in Ucraina - Sputnik Moldova
Rusia
Sluțkii: alegerile din Ucraina s-au desfășurat cu un număr record de încălcări

„Cu toate acestea, baza legislativă complicată, dominaţia unor grupuri economice puternice, amenințările și atacurile fizice împotriva candidaților și faptul că, practic, întreaga reflectare a campaniei în mass-media a fost plătită — toate acestea luate împreună confirmă necesitatea realizării în continuare a reformelor", se menționează în document.

Duminica trecută, în Ucraina s-au desfășurat alegerile locale. În regiunea Donbas acestea au avut loc doar în unele teritorii — cele controlate de Kiev. La sfârșitul lunii august, CEC a Ucrainei a adoptat o decizie prin care au fost determinate raioanele controlate de Kiev situate în regiunile Lugansk și Donețk în care nu s-au desfășurat alegerile locale. Este vorba de 91 de consilii locale din raioanele Artemovsk, Volnovaha, Volodarsk, Konstantinovka, Mariinsk, Starobeșensk, Iasinovatsk din regiunea Donețk, precum și de orașele Avdeevka, Artemovsk, Gorlovka, Debalțevo, Dzerjinsk, Dokuceaevsk și Konstantinovka.

În afară de aceasta, alegerile așa și nu au avut loc în două orașe din regiunea Donețk — Mariupol și Krasnoarmeisk. La Mariupol nu au fost aduse buletinele la secțiile de votare, iar la Krasnoarmeisk comisia electorală teritorială a declarat buletinele de vot nevalabile, deoarece acestea fuseseră tipărite la o tipografie privată. Deși duminică CEC a obligat comisia din Krasnoarmeisk să transmită buletinele la secţiile electorale și să înceapă procesul de votare, acest lucru nu s-a produs, iar spre seară miliția a anunțat că a dispărut ştampila președintelui comisiei electorale orășenești din Krasnoarmeisk.

Fluxul de știri
0