Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Liderii din UE au decis să gestioneze de comun acord problema refugiaţilor

© Flickr / Coast Guard NewsНелегальный мигранты, терпящие бедствие в Средиземном море
Нелегальный мигранты, терпящие бедствие в Средиземном море - Sputnik Moldova
Abonare
Germania nu îşi va închide frontierele, ţările nu vor mai acţiona unilateral, iar UE va cere suport financiar pentru problema refugiaţilor - acestea sunt deciziile la care au ajuns liderii ţărilor membre ale Uniunii Europene.

CHIŞINĂU, 26 oct – Sputnik. În pofida condiţiilor meteo nefavorabile determinate de apropierea iernii, fluxul de emigranţi care încearcă să ajungă în ţările UE este în creştere. Liderii ţărilor comunitare s-au întrunit pentru a identifica soluţii şi au ajuns la unele înţelegeri.

Printre deciziile luate de liderii ţărilor membre ale UE se numără renunţarea la acţiuni unilaterale şi cooperarea cu Bruxelles-ul în problema emigranţilor, sporirea capacităţilor de primire a refugiaţilor şi solicitarea de sprijin financiar din partea instituţiilor creditare internaţionale.

Ситуация с мигрантами в Германии - Sputnik Moldova
Germania intenționează să plătească 670 de euro pe lună pentru fiecare refugiat

De asemenea, Berlinul a dat asigurări că nu îşi va închide frontierele pentru emigranţii din ţările asiatice devastate de conflicte armate şi de alte probleme sociale grave.

Anterior, autorităţile cehe şi-au exprimat temerea că situaţia în ţară va deveni catastrofală dacă Germania şi Austria vor înceta să mai primească refugiaţi, deoarece aceştia vor inunda ţările de tranzit.

Fluxul de știri
0