Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Germania intenționează să plătească 670 de euro pe lună pentru fiecare refugiat

© Sputnik / Сергей Строителев / Accesați arhiva multimediaСитуация с мигрантами в Германии
Ситуация с мигрантами в Германии - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul va aloca landurilor federale și autorităților regionale 3,7 miliarde de euro pentru a depăși situația privind fluxul de refugiați.

CHIŞINĂU, 25 sept – Sputnik. Guvernul Federal al Germaniei intenționează să plătească lunar câte 670 de euro pentru fiecare refugiat și să propună finanțare pentru locuințe, informează vineri agenția Bloomberg.

Angela Merkel - Sputnik Moldova
Merkel: problema refugiaților poate fi rezolvată doar împreună cu Rusia și SUA

Poterivit estimărilor, în acest an sunt așteptați să intre în țară circa 800 de mii de refugiați. Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declarat că ar putea spori cheltuielile din partea statului, dacă numărul celor veniți va fi mai mare decât cel preconizat.

Circa 3,7 miliarde de euro, alocați din fondurile federale, vor fi direcționate spre landurile federale și autoritățile regionale pentru a-i ajuta să depășească situația dificilă  legată de noul flux de refugiați. Anterior, se vorbea de trei miliarde de euro.

Aceste măsuri vor adoptate la 29 septembrie și vor intra în vigoare la 1 noiembrie, după aprobarea lor de către Parlament, informează agenția.

Fluxul de știri
0