Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

MF constată: importurile și exporturile Moldovei au scăzut considerabil

© Sputnik / Сергей Мальгавко / Accesați arhiva multimediaРабота Керченской переправы в Крыму
Работа Керченской переправы в Крыму - Sputnik Moldova
Abonare
Reducerea semnificativă a indicatorilor exportului și importului este determinată de căderea bruscă a prețurilor mondiale la mărfurile alimentare și nealimentare, inclusiv la produsele petroliere.

 

CHIȘINĂU, 26 oct – Sputnik. Indicatorii importului și exportului din Moldova s-au redus semnificativ, arată datele Ministerului Finanțelor incluse într-o anexă la proiectul modificării bugetului de stat pentru 2015.

Работа заправочной станции Газпромнефть в Санкт-Петербурге - Sputnik Moldova
Moldova a redus cu 1/3 importul de carburanți și energie electrică

Astfel, în lunile ianuarie-august ale anului în curs exportul produselor din țară a scăzut cu 17,2%, iar importul – cu 23%. Soldul negativ al balanței comerciale a constituit un miliard 339,6 milioane de dolari SUA.

Nivelul de acoperire a importului de export a fost de 49%, ceea ce este cu 3,4% mai mult decât în lunile ianuarie-august ale anului trecut.

Se menţionează că reducerea semnificativă a indicatorilor importului și exportului a fost generată de căderea bruscă a prețurilor mondiale la mărfurile alimentare și nealimentare, inclusiv la produsele din petrol.

 

Fluxul de știri
0