Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldova a redus cu 1/3 importul de carburanți și energie electrică

© Sputnik / Игорь Руссак / Accesați arhiva multimediaРабота заправочной станции "Газпромнефть" в Санкт-Петербурге
Работа заправочной станции Газпромнефть в Санкт-Петербурге - Sputnik Moldova
Abonare
Republica Moldova a redus considerabil importul de energie electrică și păcură. Totodată, a crescut importul de gaz natural și combustibil Diesel.

 

CHIȘINĂU, 5 oct – Sputnik. În trimestrul doi al anului 2015, importul de carburanți și energie electrică în Moldova a atins 153,11 milioane de dolari SUA, reducându-se cu 32,4% în comparație cu indicatorii din aceeași perioadă a anului trecut, potrivit datelor prealabile din raportul Băncii Naționale a Moldovei ”Balanța de plată pentru trimestrul II al anului 2015”.

Компрессорная установка Креховского месторождения природного газа - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Gazele rusești pentru Moldova s-au ieftinit cu circa 120 de dolari

Potrivit sursei, s-a redus considerabil importul de energie electrică, până la 2,6 milioane de kW. În timp ce în trimestrul al doilea al anului 2014, energia electrică cumpărată a constituit 224,46 milioane de kW. De câteva ori s-au redus și importurile de păcură.

Totodată, a crescut importul de gaz natural cu 4,9%, constituind 134,09 milioane de metri cubi. În afară de aceasta, a crescut cu 19,9% importul de combustibil Diesel. Astfel, Moldova a cumpărat 123,17 mii de tone de combustibil Diesel.

Volumul benzinei importate a atins cifra de 41,27 de milioane de dolari, majorându-se cu 9% în comparație cu perioada similară a anului trecut, iar costul total s-a redus cu 28,2 milioane de dolari SUA.

 

Fluxul de știri
0