Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Pe drumurile Moldovei lipsesc aproape opt mii de indicatoare rutiere

© Sputnik / Evgheni PanasencoПолиция
Полиция - Sputnik Moldova
Abonare
Inspectoratul Național de Patrulare a sesizat Ministerul Transporturilor cu privire la lacunele depistate în procesul de evaluare a stării drumurilor naționale și locale din punct de vedere al securității rutiere.

CHIŞINĂU, 26 oct – Sputnik. Pe drumurile naţionale lipsesc 1721 de indicatoare, iar pe drumurile locale — 6035 de indicatoare. Potrivit Inspectoratului Naţional de Patrulare, această situaţie sporește riscul producerii accidentelor rutiere.

În același timp, 71 de tronsoane ale drumurilor naționale și 11 tronsoane ale drumurilor locale sunt considerate a fi periculoase, cu o frecvență sporită de producere a accidentelor rutiere. 

Semne rutiere soroca - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Moldova – ţara minunilor!

Top cinci astfel de porțiuni de drumuri naționale, sunt: Orhei, km. 33-34; Edineţ, km 78+200-79+200; Comrat, km 115-116; Anenii Noi, km 35-36; Călăraşi, km 52+700-53+700, unde, doar în primele patru luni ale anului, au fost înregistrate 58 de accidente rutiere cu peste 50 de persoane traumatizate.

În primele 4 luni ale acestui an, inspectorii  au expediat 135 de sesizări în adresa întreprinderilor rutiere teritoriale privind îmbunătățirea condițiilor de circulație a transportului și pietonilor pe segmentele de drumuri și străzi cu rată înaltă a accidentelor rutiere.

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor este instituția responsabilă prin lege să asigure siguranța transportului în trafic, prin asigurarea unei stări tehnice bune a drumurilor publice, instalarea indicatoarelor rutiere, asigurarea marcajelor rutiere și înlăturarea oricăror neajunsuri depistate.

Fluxul de știri
0