Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Autoritatea Aeroniautică a RM, pentru prima dată la negocieri în cadrul ICAO

© Sputnik / Rodion ProcaAvion Самолет
Avion Самолет - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentanţii Republicii Moldova au participat cu Autoritățile Aeronautice Civile din EAU, Comisia Europeană, Kazahstan, Turcia, Norvegia, Islanda, Iraq, Tajikistan.

CHIŞINĂU, 24 oct – Sputnik.  În perioada 19 – 22 octombrie 2015, Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova a participat pentru prima dată în istoria modernă a aviaţiei civile din Republica Moldova la ICAN. Serviciul de presă al Autorităţii Aeronautice Civile subliniază că este vorba despre evenimentul de Negociere a Serviciilor de Transport Aerian dintre statele-membre ICAO (OACI).

АВИАШОУ САМОЛЕТЫ, show aviatic - Sputnik Moldova
Societate
Cum va fi sărbătorită Ziua Aviației Civile în Moldova. Programul sărbătorii

În cadrul evenimentului au avut loc consultări bilaterale dintre AAC a RM și Autoritățile Aeronautice Civile din EAU, Comisia Europeană, Kazahstan, Turcia, Norvegia, Islanda, Iraq, Tajikistan.

Instituţia mai subliniază faptul că consultările dintre Autoritățile Aeronautice din Turcia și cele din Republica Moldova au avut loc la cererea părții din Turcia. Intenția autorităților din Turcia este de a spori numărul de frecvențe de operare între Istanbul și Chișinău, în contextul procesului de liberalizare graduală inițiat de către Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova. În cadrul consultărilor, Directorul AAC RM — Mircea Maleca, a constatat îmbunătățirea colaborării dintre operatorii aerieni naționali ai ambelor state. Părțile au convenit să continue consultările în cadrul urmatoarei runde care va avea loc la Chișinău, în noiembrie 2015. În cadrul consultărilor dintre reprezentantul Comieisie Europene — dl Klaus Geil și Directorul Autorității Aeronautice Civile a RM — Mircea Maleca, a fost remarcat progresul AAC RM în implementarea Acordului SAC. De asemenea, a fost menționată necesitatea menținerii dinamicii de transpunere a regulamentelor UE în cadrul normativ național al țării noastre, în scopul respectării termenelor de implementare a Acordului SAC.

Aviaţia militară a RM - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Anchetă internă la Ministerul Apărării privind patrimoniul aviaţiei

În cadrul consultărilor dintre AAC din Kazahstan și Republica Moldova, Directorul Autorității Aeronautice Civile a RM — Mircea Maleca și Directorul Adjunct al Autorității Aeronautice Civile din Kazakhstan — Dl Talgat Lastayev, au convenit să semneze un Protocol de colaborare multilaterală dintre autorități, astfel încât să fie create premisele necesare semnării unui acord bilateral privind serviciile de transport aerian dintre Kazakhstan și RM. Aceasta în contextul experienței Autorității Aeronautice Civile a Republicii Moldova în implementarea standardelor ICAO și transpunerii reglementărilor UE în domeniul aviației civile, urmare a semnării Acordului privind Spațiul Aerian Comun dintre UE și RM.

Fluxul de știri
0