Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Avocaţii lui Usatîi au contestat reţinerea acestuia

© privesc.euAna Ursachi, avocat
Ana Ursachi, avocat - Sputnik Moldova
Abonare
Vineri, Renato Usatîi a refuzat să dea depoziţii, pretextând că este obosit. Apărarea politicianului a convenit cu procurorii că el va face acest lucru sâmbătă, la ora 10.30, la Centrul Naţional Anticorupţie, a declarat avocata acestuia, Ana Ursachi.

CHIŞINĂU, 24 oct – Sputnik. Apărarea liderului „Partidului Nostru”, primarul de Bălţi Renato Usatîi, a contestat măsura preventivă de reţinere pentru 72 de ore a politicianului, a declarat după încheierea percheziţiilor avocata Ana Ursachi.

Potrivit acesteia, în cadrul percheziţiilor efectuate, „procurorii nu au găsit ceea ce vroiau să găsească. Aceştia au ridicat doar nişte telefoane vechi”.

Renato Usatîi - Sputnik Moldova
Politică
Unde este acum Usatîi şi ce surprize promite

Avocata consideră că procurorii nu au şanse pentru ca arestul preventiv să fie prelungit. Ursachi a informat că Usatîi a fost dus în izolatorul CNA.

Usatîi a fost reţinut în jurul orei 18.00, pe Aeroportul Internaţional Chişinău, imediat ce a revenit de la Moscova. Acesta a plasat la începutul săptămânii înregistrări audio care ar conţine convorbiri telefonice dintre Vladimir Filat şi Ilan Şor.

Decizia de aducere forţată a lui Usatîi la sediul Procuraturii Generale de pe strada Ştefan cel Mare şi Sfânt 73, biroul 153 a fost semnată de procurorul din Secţia urmărire penale în cauze de criminalitate organizată şi excepţională, Denis Rotaru.

În document se spune că Usatâi a fost chemat anterior pentru a fi interogat, însă din motive necunoscute acesta nu s-a prezentat.

Vinovatul de difuzarea convorbirilor telefonice dintre Ilan Șor și Vladimir Filat riscă 3 ani de închisoare sau muncă în folosul comunităţii de la 100 la 240 de ore, amendă de până la 8 mii de lei, sau cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a desfăşura o anumită activitate pe un termen de până la 3 ani.

Vineri, înainte de reţinere, Usatîi a spus că dacă va ajunge în custodia organelor de drept, va face publice noi înregistrări, pe care le are pregătite la Moscova.

Fluxul de știri
0