Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Filat: mă simt bine şi pregătit moral şi fizic să merg până la sfârşit

© Sputnik / Vladimir PolusatovVlad Filat la Curtea de Apel Влад Филат
Vlad Filat la Curtea de Apel Влад Филат - Sputnik Moldova
Abonare
Procurorii i-au permis astăzi ex-premierului Vladimir Filat, învinuit într-un dosar de corupere pasivă şi trafic de influenţă, să vorbească cu presa preţ de două minute.

CHIŞINĂU, 23 oct – Sputnik. Ex-premierul Vladimir Filat a declarat, vineri, după ce a ieşit din sala de şedinţe a Curţii de Apel că se încearcă să se pună pe seama sa întreaga responsabilitate în dosarul fraudelor bancare.

Procurorii i-au permis lui Filat să discute cu presa timp de două minute. În aceste două minute, ex-premierul a declarat că dosarul penal deschis pe numele său poartă „un interes politic”. 

Vlad Filat Влад Филат - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Vladimir Filat promite că va face declaraţii

Ex-premierul a acuzat că în procesul anchetei se încalcă prezumţia nevinovăţiei. „Cred că cetăţenii sunt în drept să audă şi punctul meu de vedere. Să ştiţi cu toţii că mă simt bine şi pregătit moral şi fizic să merg până la sfârşit”, a declarat Filat.

Întrebat când va face dezvăluirile pe care le-a promis la şedinţa Parlamentului, atunci când i-a fost ridicată imunitatea parlamentară, Vladimir Filat a răspuns: „Când o să mi se ofere posibilitatea, am să vorbesc. Acum nu am această posibilitate”.

Filat a fost escortat vineri la Curtea de Apel Chişinău, unde se examinează recursul depus de apărarea sa împotriva deciziei Judecătoriei Buiucani prin care a fost plasat în arest preventiv pe o perioadă de 30 de zile în izolatorul CNA.

Fluxul de știri
0