Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Timofti încă examinează demersul lui Streleţ privind demiterea lui Chetraru

© privesc.euAndrei Nastase miting la Presedintie
Andrei Nastase miting la Presedintie - Sputnik Moldova
Abonare
Şeful statului ar mai avea nevoie de ceva timp pentru a se pronunţa în legătură cu solicitarea lui Streleţ ca directorul CNA să fie demis.

CHIŞINĂU, 23 oct – Sputnik. Preşedintele Timofti încă mai examinează solicitarea premierului Streleţ privind demiterea directorul CNA, Viorel Chetraru, a declarat vineri unul dintre angajaţii Preşedinţiei, care a ieşit să discute cu protestatarii Platformei DA. Acesta nu s-a prezentat.

Vineri, Platforma DA a organizat un miting de protest în faţa sediului Preşedinţiei, unde au solicitat ca Timofti să dea curs revendicărilor poporului.

Andrian Candu - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Candu îl îndeamnă pe Timofti să nu-l demită pe Chetraru

Printre aceste revendicări, susţin liderii Platformei DA, figurează şi demisia lui Viorel Chetraru.

Mai mult, liderii protestatarilor au declarat că demersul lui Streleţ adresat Preşedintelui consună cu doleanţele populare şi că Şeful Statului este obligat să îi dea curs.

Pe de altă parte, angajatul Preşedinţiei a spus că Timofti examinează solicitarea lui Streleţ, care însă este una cu caracter vast şi complex, iar pentru a oferi un răspuns pertinent preşedintele are nevoie de mai mult timp. Angajatul Preşedinţiei a mai declarat că Timofti se va pronunţa pe marginea acestui subiect după ce la şeful statului va ajunge legea prin care CNA a fost plasat sub control parlamentar.

Fluxul de știri
0