Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Caravita nu i-a plătit companiei lui Streleţ pentru livrările efectuate

© gov.mdValeriu Streleţ
Valeriu Streleţ - Sputnik Moldova
Abonare
Valeriu Streleţ este gata să prezinte toate dosarele de activitate ale companiei unde este proprietar şi care ar fi implicată în fraudele de la BEM.

CHIŞINĂU, 23 oct – Sputnik. Premierul Valeriu Streleţ este gata să prezinte toate dosarele de activitate ale companiei unde este proprietar. Această afirmaţie a fost făcută după ce mai mulţi foşti demnitari au declarat că firma Bioprotect al cărui patron este actualul premier ar fi beneficiat de banii luaţi prin fraude de la BEM, împreună cu compania Caravita, al cărui administrator este naşul lui Vladimir Filat, Ion Rusu. 

„Faptul că firma mea pe care am fondat-o a făcut livrări împreună cu alte companii către Caravita nu este o crimă. Caravita nu a plătit aceste livrări şi este o problemă pentru compania mea”, a declarat Streleţ.

„Voi proba cu cifre că aceste acuzaţii sunt false şi absurde”, a declarat premierul. 

Filat CNA Филат НАЦ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Vrabie, Lâsii şi Iordan decid astăzi dacă Filat rămâne în arest preventiv

Valeriu Streleţ a obţinut anul trecut peste 4 milioane de lei din dividendele de la firma Bioprotect.

Fostul deputat PLDM Veaceslav Ioniţă, ex-preşedinte al comisiei parlamentare economie, buget şi finanţe, a declarat acum două zile că cele 250 de milioane de dolari, despre care procuratura bănuieşte că au fost sustrase de la BEM, erau transferate mai întâi în zone off-shore, apoi ajungeau pe conturile firmelor Caravita şi Bioprotect.

Vladimir Filat are statut de învinuit într-un dosar de corupere pasivă şi trafic de influenţă. Filat este învinuit că, în perioada când deţinea funcţia de prim-ministru, ar fi primit de la un om de afaceri mijloace financiare şi bunuri în sumă de 250 milioane de dolari pentru acordarea diferitor servicii. La această etapă, procurorii deţin probe că banii oferiţi drept mită provin inclusiv din băncile fraudate.

La 15 octombrie, Filat a fost reţinut de ofiţerii CNA chiar în sediul Parlamentului, după ce forul legislativ i-a retras imunitatea parlamentară. La 18 octombrie, printr-o decizie a instanţei de judecată, pe numele lui Filat a fost emis mandat de arest preventiv pentru 30 de zile.

Astăzi, Curtea de Apel examinează recursul depus de avocaţii ex-premierului împotriva deciziei Judecătoriei sectorului Buiucani. 

 

Fluxul de știri
0