Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vrabie, Lâsii şi Iordan decid astăzi dacă Filat rămâne în arest preventiv

© Sputnik / Rodion ProcaFilat CNA Филат НАЦ
Filat CNA Филат НАЦ - Sputnik Moldova
Abonare
Curtea de Apel va examina vineri recursul împotriva deciziei Judecătoriei sectorului Buiucani prin care fostul premier a fost plasat în arest preventiv în izolator, pe un termen de 30 zile.

CHIŞINĂU, 23 oct – Sputnik. Curtea de Apel Chişinău va examina astăzi, la ora 13, recursul împotriva deciziei Judecătoriei sectorului Buiucani, prin care ex-premierul Vladimir Filat a fost plasat în arest preventiv în izolator, pe un termen de 30 zile.

Completul de judecată care va examina astăzi recursul apărării ex-premierului este format din judecătorii Silvia Vrabie, Ghenadie Lâsii, Iurie Iordan. 

Игорь Попа Igor Popa - Sputnik Moldova
Republica Moldova
EXCLUSIV: Curtea de Apel examinează vineri recursul apărării lui Filat

Avocatul ex-premierului, Igor Popa, a declarat în ajun pentru Sputnik că nu poate spune dacă clientul său va fi prezent la această şedinţă. Vladimir Filat nu s-a prezentat la şedinţa Judecătoriei Buiucani, motivând că se simte rău.

Ex-premierul Moldovei este apărat de o echipă formată din 7 avocaţi, inclusiv din România şi din SUA. Şeful echipei este Igor Popa.

Vladimir Filat are statut de învinuit într-un dosar de corupere pasivă şi trafic de influenţă. La 15 octombrie, Filat a fost reţinut de ofiţerii CNA chiar în sediul Parlamentului, după ce forul legislativ i-a retras imunitatea parlamentară. La 18 octombrie, printr-o decizie a instanţei de judecată, pe numele lui Filat a fost emis mandat de arest preventiv pentru 30 de zile.

Fostul premier al Republicii Moldova riscă 15 ani de puşcărie şi amendă de până la 200 de mii de lei, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

Fluxul de știri
0