Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

„Porunca a 8-a – să nu furi”, una dintre lozincile afişate la Curtea de Apel

© today.mdProteste la Curtea de Apel
Proteste la Curtea de Apel - Sputnik Moldova
Abonare
În timp ce Curtea de Apel Chişinău examinează recursul avocaţilor lui Filat împotriva menţinerii acestuia în arest în izolator, oamenii scandează în faţa instanţei atât lozinci de susţinere a liderului PLDM, cât şi lozinci împotriva acestuia.

CHIŞINĂU, 23 oct – Sputnik. Strada Teilor din sectorul Botanica al capitalei este blocată. În faţa Curţii de Apel Chişinău s-au adunat câteva sute de manifestanţi, unde instanţa va decide dacă liderul PLDM, Vlad Filat, acuzat de corupţie şi spălare de bani, mai rămâne sau nu în arestul CNA.

Valeriu Streleț Валерий Стрелец - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Valeriu Streleţ vrea să-l viziteze pe colegul său Vladimir Filat în celulă

Manifestanţii s-au divizat în două tabere. Unii îl susţin pe Filat, scandând lozinci împotriva procesului contra lui Filat. Ceilalţi cer condamnarea ex-premierului şi liderului liberal-democraţilor şi poartă lozinci cu inscripţii precum „Judecat şi condamnat, pentru că el ne-a furat”, „Porunca a 8-a – să nu furi” şi altele.

Intrarea în sediul instanţei este păzită de un efectiv numeros de poliţişti.

Amintim că vineri Curtea de Apel examinează recursul împotriva deciziei Judecătoriei sectorului Buiucani prin care fostul premier a fost plasat în arest preventiv în izolator, pe un termen de 30 zile.

Fluxul de știri
0