Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Valeriu Streleţ vrea să-l viziteze pe colegul său Vladimir Filat în celulă

© Sputnik / Evghenii PanasencoValeriu Streleț Валерий Стрелец
Valeriu Streleț Валерий Стрелец - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Moldovei regretă că nu poate, deşi vrea, să-l viziteze pe Vladimir Filat, arestat preventiv în izolatorul CNA.

CHIŞINĂU, 23 oct – Sputnik. Premierul Valeriu Streleţ regretă că nu-l poate vizita pe colegul său de partid, Vladimir Filat, în celulă. 

Streleţ a declarat vineri, la întoarcerea în ţară de la Madrid, unde a participat la Congresul Partidului Popular European, că deşi ar dori, nu are voie să-l viziteze pe Filat. 

Filat CNA Филат НАЦ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Vrabie, Lâsii şi Iordan decid astăzi dacă Filat rămâne în arest preventiv

„Nu am din păcate posibilitatea să discut cu domnul Filat. În această perioadă au dreptul să –l viziteze doar avocaţii şi rudele de gradul întâi”, a precizat premierul.

Vladimir Filat are statut de învinuit într-un dosar de corupere pasivă şi trafic de influenţă. La 15 octombrie, Filat a fost reţinut de ofiţerii CNA chiar în sediul Parlamentului, după ce forul legislativ i-a retras imunitatea parlamentară. La 18 octombrie, printr-o decizie a instanţei de judecată, pe numele lui Filat a fost emis mandat de arest preventiv pentru 30 de zile.

Fostul premier al Republicii Moldova riscă 15 ani de puşcărie, amendă de până la 200 de mii de lei, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

Fluxul de știri
0