Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Valentin Bodişteanu va sta 30 de zile în arest preventiv

© Sputnik / Andrei Starostin / Accesați arhiva multimediajustice, суд
justice, суд - Sputnik Moldova
Abonare
Judecătoria Buiucani a luat decizia de plasare în arest preventiv pe o perioadă de 30 de zile a conducătorului reţelei de staţii PECO Valiexchimp, acuzat în dosarul BEM.

CHIŞINĂU, 23 oct – Sputnik. Omul de afaceri Valentin Bodişteanu va sta 30 de zile în arest preventiv în izolatorul CNA. Decizia a fost luată vineri de Judecătoria sectorului Buiucani.

Procurorii au cerut în instanţă 30 de zile de arest pentru directorul SRL Valiexchimp, reţinut joi pentru 72 de ore intr-un nou dosar ce vizează fraudele de la BEM. 

Mascat CNA НАЦ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
O nouă reţinere în dosarul BEM: conducătorul Valiexchimp, în custodia CNA

Bodişteanu a fost reţinut de ofiţerii de urmărire penală ai Centrului Naţional Anticorupţie. Şeful Valiexchimp este vizat într-un nou caz de dobândire a creditelor prin înşelăciune de la Banca de Economii. El este bănuit că prin intermediul unui agent economic ar fi contractat 82 de milioane de lei de la BEM, prezentând documente cu date vădit denaturate.

Pentru comiterea unei asemenea infracţiuni, legislaţia în vigoare prevede o pedeapsă sub formă de amendă de până la 60 de mii de lei sau închisoare de la 3 la 8 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani, iar pentru persoana juridică — amendă în mărime de până la 120 de mii de lei cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice.

Bodişteanu a mai fost reţinut acum 5 luni într-un alt dosar penal legat de fraudele de la BEM, Banca Socială şi Unibank. Acesta este învinuit că, prin intermediul a cinci companii afiliate Valiexchimp, ar fi obţinut credite în valoare de aproximativ 400 de milioane de lei. În total, suma care ar fi prejudiciat entităţile bancare este de 465 de milioane de lei.

Fluxul de știri
0