Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Deputat: Parlamentul va examina chestiunea demiterii unor înalţi demnitari

© Sputnik / Miroslav RotariParlamentul Republicii Moldova
Parlamentul Republicii Moldova - Sputnik Moldova
Abonare
Procurorul General, membri ai CEC şi alţi funcţionari de rang înalt din Republica Moldova ar putea să fie demişi. O serie de iniţiative legislative în acest sens au fost avizate de o comisie parlamentară.

CHIŞINĂU, 7 oct – Sputnik. Parlamentul va examina în şedinţă plenară o serie de proiecte de acte legislative ce se referă la iniţierea eliberării din funcţie a mai multor funcţionari de rang înalt. Comisia parlamentară drepturile omului şi relaţii interetnice a avizat pozitiv proiectele respective, a anunţat miercuri, imediat după şedinţa comisiei, deputatul socialist Grigore Novac, pe o reţea de socializare.

Многотысячные протесты проходят в Кишиневе - Sputnik Moldova
Republica Moldova
PSRM va solicita marți demisia procurorului general

Potrivit lui Novac, este vorba despre următoarele proiecte de hotărâri:

1. Proiectul nr. 343, Proiectul de Hotărîre pentru inițierea de eliberare din funcție a Procurorului General al Republicii Moldova.

2. Proiectul nr. 344, Proiectul de Hotărîre pentru inițierea de eliberare din funcție a unor membri ai Comisiei Electorale Centrale a Republicii Moldova.

3. Proiectul nr. 345, proiectul de Hotărîre pentru inițierea de eliberare din funcție a membrilor Consiliului Coordonator al Audiovizualului a Republicii Moldova.

4. Proiectul nr. 346, Proiectul de Hotărîre privind inițierea de eliberare din funcție a directorului Centrului Național Anticorupție a Republicii Moldova.

5. Proiectul nr. 347, Proiectul de Hotărîre privind inițierea de eliberare din funcție a directorului Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova.

6. Proiectul nr. 348, Proiectul de Hotărîre privind inițierea de eliberare din funcție a guvernatorului Băncii Naționale a Republicii Moldova.

Deputatul socialist şi-a exprimat convingerea că proiectele avizate pozitiv de comisie vor fi susţinute de majoritatea colegilor săi deputaţi din Parlament.

Fluxul de știri
0