Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Clădirile Preşedinţiei şi Parlamentului, reparate din împrumuturi externe

© Sputnik / Miroslav RotariParlamentul Republicii Moldova Парламент Республики Молдова
Parlamentul Republicii Moldova Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Abonare
Opoziţia parlamentară critică dur majoritatea pentru că ultima ar încerca să obţină împrumuturi externe inclusiv în vederea finalizării reparaţiei edificiilor Parlamentului şi Preşedinţiei.

CHIŞINĂU, 22 oct – Sputnik. Deputaţii s-au certat la şedinţa plenară de joi din cauza unui proiect de lege pentru ratificarea celui de al patrulea protocol adiţional la Acordul de asistenţă tehnică pentru Republica Moldova din partea României. Opoziţia s-a revoltat din cauza că majoritatea ar încerca să ia împrumuturi externe inclusiv pentru reparaţia clădirilor Parlamentului şi Preşedinţiei.

Valeriu Streleţ - Sputnik Moldova
A fost semnat acordul de împrumut între România şi Republica Moldova

Deputaţii din majoritatea parlamentară au fost certaţi de cei din opoziţie pentru faptul că contractarea de împrumuturi externe a devenit o practică cotidiană a guvernării actuale.

Preşedintele PCRM, Vladimir Voronin, i-a admonestat pe cei din coaliţia de guvernare pentru că încearcă să finalizeze reparaţia clădirilor Preşedinţiei şi Parlamentului, devastate la 7 aprilie 2009, din bani împrumutaţi.

Pe de altă parte, liderul PSRM, Igor Dodon, a subliniat că ulterior „cineva va trebui să restituie aceste împrumuturi”.

 

Fluxul de știri
0