Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

A fost semnat acordul de împrumut între România şi Republica Moldova

Valeriu Streleţ
Valeriu Streleţ - Sputnik Moldova
Abonare
Împrumutul asupra căruia au convenit, la 22 septembrie, Victor Ponta şi Valeriu Streleţ va fi acordat ţării noastre de către Guvernul României în baza unui acord semnat miercuri la Chişinău.

CHIŞINĂU, 7 oct – Sputnik. Miercuri, a fost semnat acordul de asistenţă financiară rambursabilă între România şi Republica Moldova.

Este vorba despre un împrumut în mărime de 150 de milioane de euro. Banii vor fi acordaţi ţării noastre pentru o perioadă de cinci ani, cu o dobândă de 1,5 la sută anual.

Victor Ponta şi Valeriu Streleţ - Sputnik Moldova
Politică
Victor Ponta: România va ajuta Moldova cu un împrumut de 150 de milioane de euro

După semnarea acordului, premierul moldovean Valeriu Streleţ a declarat că s-a reuşit depăşirea rapidă a unor temeri şi speculaţii privind momentul semnării acordului şi ulterioarele tranşe prevăzute de acesta.

Streleţ s-a arătat convins că „graţie acestui împrumut, vom reuşi să avem o rectificare mai blândă a bugetului. Vom tăia un pic mai puţin. Vom avea posibilitatea să continuăm şi unele proiecte investiţionale”.

Despre semnarea acordului respectiv s-a convenit încă la şedinţa comună a guvernelor României şi Moldovei din 22 septembrie curent. Atunci, premierul român, Victor Ponta, a spus că ţara sa va sprijini Moldova cu un împrumut rambursabil de 150 de milioane de euro, pentru o perioadă de 5 ani. Ponta a remarcat faptul că Republica Moldova trece printr-o perioadă dificilă.

Fluxul de știri
0