Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ratingul lui Putin este iarăși la cota maximă, atingând 89,9%

© SputnikПрезидент России Владимир Путин. Архивное фото
Президент России Владимир Путин. Архивное фото - Sputnik Moldova
Abonare
Un rol important în creșterea bruscă a popularității președintelui Rusiei l-a jucat operațiunea întreprinsă de aviația militară a FR în Siria, în scopul lichidării teroriștilor „Statului Islamic”. Sondajul a fost realizat în 46 de regiuni, ținuturi și republici ale FR.

CHIȘINĂU, 22 oct — Sputnik. Ratingul privind aprecierea activității președintelui rus Vladimir Putin este iarăși la cota maximă, atingând 89,9%, a transmis joi Centrul rus de studiere a opiniei publice.

„Ratingul de apreciere a activității lui Vladimir Putin a atins un nou record: 89,9%. Indicele a repetat valoarea maximă precedentă, înregistrată în luna iunie 2015 (în medie pe lună — 89,1%)", se menționează în comunicatul sociologilor.

Президент РФ В.Путин. Архивное фото - Sputnik Moldova
Politică
WSJ: cu luarea sa de cuvânt la ONU, Putin iese în prim-planul politicii globale

Potrivit Centrului, „un astfel de indice înalt al aprecierii activității președintelui Rusiei este legat, în primul rând, de evenimentele din Siria, de atacurile aeriene declanșate de aviația rusă asupra pozițiilor teroriștilor (aceste evenimente au fost calificate drept principale pe parcursul ultimei săptămâni de către 26% din respondenți)".

Aprecierea pozitivă a activității președintelui FR se menține deja mai bine de jumătate de an la un nivel de peste 80%.

„Ratingul lui Putin a început să crească din primăvara anului 2014, pe fundalul alipirii Crimeii și a Sevastopolului la Rusia: în martie ratingul a fost de 76,2%, în aprilie — 82,2%, în mai — 86,2%", se spune în comunicat.

Sondajul a fost realizat între 17 și 18 octombrie, pe un eșantion de 1,6 mii de respondenți din 130 de localități în 46 de regiuni, ținuturi și republici ale FR. Marja de eroare nu depășește 3,5%.

Fluxul de știri
0