Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

WSJ: cu luarea sa de cuvânt la ONU, Putin iese în prim-planul politicii globale

© SputnikПрезидент РФ В.Путин. Архивное фото
Президент РФ В.Путин. Архивное фото - Sputnik Moldova
Abonare
Acordând ajutor guvernului sirian în toiul uneia dintre cele mai mari crize a refugiaților din lume, Rusia devine indispensabilă în rezolvarea problemelor globale, scrie The Wall Street Journal.

 

CHIȘINĂU, 25 sept – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, va lua cuvântul în fața Adunării Generale a ONU, pentru prima dată în ultimii zece ani, ceea ce semnifică revenirea Rusiei pe avanscena politicii internaționale, scrie ziarul The Wall Street Journal.

Publicația subliniază că acordând ajutor militar guvernului sirian în toiul uneia dintre cele mai mari crize a refugiaților, care părăsesc Orientul Apropiat, președintele Rusiei devine un jucător indispensabil în soluţionarea problemelor globale.

”Președintele Rusiei planifică să părăsească New-Yorkul având statututul unuia dintre participanţii importanţi ai evenimentelor, şi nu în rolul unui conducător de stat regional”, citează ziarul un funcționar european care contactează des cu Kremlinul.

În același timp, ex-directorul programelor de cercetări pentru URSS pe lângă Consiliul de relații internaționale (CFR), politologul Robert Levgold, nu se așteaptă ca luarea de cuvânt a liderului rus în fața Adunării Generale ONU să producă vreo schimbare majoră în relațiile dintre Moscova și Washington.

 

Fluxul de știri
0