Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Discuţii între Gurin şi Pettit despre reforme şi fraudele de la BEM

© mai.gov.mdJames D. Pettit, ambasadorul SUA
James D. Pettit, ambasadorul SUA - Sputnik Moldova
Abonare
Ambasadorul SUA la Chişinău manifestă interes pentru reforma justiţiei în ţara noastră. Acesta este interesat şi de investigarea fraudelor din sistemul financiar-bancar, în care figurează liderul PLDM, Flad Filat.

CHIŞINĂU, 22 oct – Sputnik. Procurorul General al Republicii Moldova, Corneliu Gurin, a discutat cu ambasadorul SUA la Chişinău, James D. Pettit, mai multe subiecte privind situaţia din ţara noastră. Fraudele din sistemul bancar şi investigaţiile în legătură cu acestea nu au putut să lipsească din agenda discuţiilor.

James D. Pettit şi Valeriu Streleţ - Sputnik Moldova
Politică
Streleţ către ambasadorului SUA: Guvernul nu va demisiona. Vom face reforme

Potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale, la discuţie au luat parte şi alţi diplomaţi americani, responsabili în ţara noastră de domeniul justiţiei penale şi aplicarea legii. „Au fost abordate evoluţiile în implementarea proiectelor de asistenţă şi cooperare, Procurorul General al Republicii Moldova exprimând gratitudinea Ambasadei SUA şi poporului american pentru asistenţa acordată la nivel direct şi prin intermediul proiectelor în derulare”, se spune în comunicat.

Sursa oficială mai subliniază că „ambasadorul Pettit şi-a exprimat interesul privind stadiul reformelor în domeniile de responsabilitate ale Procuraturii, fiind reiterată importanţa noilor proiecte de legi vizând reforma Procuraturii, aflate la etapa de dezbatere finală în Parlament.

De asemenea, un alt aspect al discuţiilor a vizat cooperarea judiciară internaţională şi bilaterală, inclusiv pe domeniul investigaţiilor privind fraudele din sectorul bancar al Moldovei şi asistenţa acordată în acest sens de structurile specializate, a mai notat sursa.

Fluxul de știri
0