Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Streleţ către ambasadorului SUA: Guvernul nu va demisiona. Vom face reforme

© gov.mdJames D. Pettit şi Valeriu Streleţ
James D. Pettit şi Valeriu Streleţ - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul moldovean şi ambasadorul SUA la Chişinău au discutat despre situaţia din Moldova, inclusiv despre protestele antiguvernamentale.

CHIŞINĂU, 12 sept – Sputnik. Premierul Valeriu Streleţ a discutat cu Ambasadorul SUA în Moldova, James D. Pettit, despre situaţia din ţara noastră, inclusiv despre protestele non-stop din centrul capitalei. Diplomatul american a primit asigurări că guvernarea de la Chişinău este decisă să promoveze mai insistent reforme.

Антиправительственный митинг в центре Кишиневе, Палатки - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Guvernul este gata să discute cu protestatari doar aspecte economice nu politice

„Prim-ministrul a menţionat că îi pare rău că oamenii au ajuns să protesteze”, se spune într-un comunicat al Guvernului. Totodată, sursa subliniază că Streleţ a afirmat că o eventuală demisie a Guvernului ar avea numai consecinţe negative. Streleţ s-a referit detaliat la acţiunile întreprinse de Guvern în cele 42 de zile de la învestire, dar şi la măsurile pe care le-a planificat deja şi care ar oferi soluţii cât mai rapide.

În opinia Ambasadorului James D. Pettit, asigurarea stabilităţii şi continuarea reformelor de modernizare sunt de o importanţă majoră. Diplomatul i-a dat asigurări premierului moldovean că SUA sprijină în continuare Republica Moldova.

Fluxul de știri
0