Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldova a devenit membru al ECOSOC

© gov.mdValeriu Streleţ la ONU
Valeriu Streleţ la ONU - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit MAEIE, în calitate de membru ECOSOC, Republica Moldova va avea posibilitatea să promoveze în cadrul ONU priorităţile naţionale în domeniul economic, social şi al mediului.

CHIŞINĂU, 22 oct – Sputnik. Republica Moldova a devenit membru al Consiliului Economic şi Social ONU, a anunţat serviciul de presă al MAEIE într-un comunicat.

Sursa oficială notează că la data de 21 octombrie curent, în cadrul Adunării Generale ONU de la New York, au avut loc alegeri pentru suplinirea a 18 locuri vacante în cadrul Consiliului Economic şi Social ONU (ECOSOC), pentru perioada 2016 —2018.

아프가니스탄 카불 - Sputnik Moldova
ONU suspectează crimă de război în cazul bombardării spitalului din Afganistan

În comunicat se mai spune că Republica Moldova a candidat alături de Republica Cehă pentru cele două locuri vacante alocate Grupului Est-European din cadrul ONU, fiind aleasă  cu 179 voturi.

Potrivit MAEIE, în calitate de membru ECOSOC, Republica Moldova va avea posibilitatea să promoveze în cadrul ONU priorităţile naţionale în domeniul economic, social şi mediului, inclusiv în contextul implementării obiectivelor Agendei 2030 privind dezvoltarea durabilă.

„Acesta va fi al doilea mandat al Republicii Moldova în ECOSOC, după cel din 2008-2010, care a culminat prin exercitarea de către ţara noastră în 2010 a funcţiei de vicepreşedinte al Consiliului Economic şi Social ONU”, se mai arată în comunicatul citat.

 

Fluxul de știri
0