Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

La Chișinău se va desfășura conferința internațională „Game Factory-2015”

© Sputnik / Игорь Руссак / Accesați arhiva multimediaМальчик играет в компьютерную игру
Мальчик играет в компьютерную игру - Sputnik Moldova
Abonare
Programul conferinței include prezentări și master-class-uri ale specialiștilor cu renume în acest domeniu. A fost anunțată participarea reprezentanților companiilor din Rusia, Belarus, România, Ucraina, Polonia, Suedia și Moldova.

CHIȘINĂU, 22 oct — Sputnik. La sfârșitul lunii noiembrie, la Chișinău va avea loc o conferință consacrată jocurilor video „Game Factory-2015", organizată de asociația „Game Factory", a declarat pentru agenția Sputnik Vasile Braga, specialist IT. Evenimentul se va desfășura în incinta "Hub Generator". 

Potrivit lui Braga, conferință va fi un eveniment de anvergură, la care vor participa cei mai cunoscuţi dezvoltatori — „GameLoft" și „Ubisoft" (România), „Epic Game", „Unity3D", „PlaytestIx" (Ucraina), „11bit former" și „CD Project Red" (Polonia), „Zeptolab" (Rusia), „ Wargaming" (Belarus), „Forgotten Key" (Suedia), „Spooky House" (Moldova).

Programul conferinței include prezentări și master-class-uri ale specialiștilor cu renume în domeniu. Până în prezent, la conferință s-au înscris peste 150 de participanţi.

"Conferința ar putea da startul multor proiecte importante în Moldova", a declarat Braga. Acesta consideră că ţara noastră are toate șansele să devină un stat-producător de jocuri video și parte a acestei industrii, cu o cifră de afaceri de miliarde.

computer - Sputnik Moldova
Republica Moldova
În Moldova vor apărea parcuri IT

Specialistul moldovean a menţionat că la Universitatea Tehnica din Moldova a fost inițiat un curs facultativ special de programare a jocurilor, care se bucură de o mare popularitate în rândurile studenților. Aici s-au înscris deja peste 50 de persoane.

„La etapa actuală, în țara noastră avem circa 20 de studiouri și companii mici IT care se ocupă de producerea jocurilor video. Există mulți tineri talentați, însă ei sunt dispersați și nu conlucrează unii cu alții, nu au posibilitatea să facă schimb de experiență cu alți producători mai mari", a menționat Braga.

Elaborarea jocurilor video a devenit o adevărată industrie cu o cifră de afaceri de zeci de miliarde de dolari la scară mondială, concurând în acest sens cu industria cinematografică. Conform „Global Games Market Report", în anul 2015 piața jocurilor video a atins o cifră de afaceri de 75 de miliarde de dolari SUA. Principalii consumatori ai acestor produse IT sunt SUA, Japonia, Coreea de Sud, Canada, Brazilia și țările Uniunii Europene.

Astfel, producătorii-IT din întreaga lume manifestă un interes sporit față de industria jocurilor video. Mai mult decât atât, această industrie se dezvoltă rapid și în țările din vecinătatea Moldovei — Ucraina, România, Belarus.

Fluxul de știri
0