Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Curtea de Apel a dispus examinarea dosarului privind concesionarea aeroportului

© Sputnik / Евгений ПанасенкоПарковка аэропрота
Парковка аэропрота - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit avocatului Ana Ursachi, până la ora actuală toate instanțele de judecată au respins cererea lui Ion Hadârcă. Acum însă Curtea de Apel a decis că ”examinarea cazului în fond va avea loc pe 11 noiembrie”.

 

CHIȘINĂU, 21 oct – Sputnik. Curtea de Apel Chișinău a satisfăcut miercuri cererea președintelui partidului liberal-reformator (PLR) Ion Hadârcă și a decis să examineze acțiunea acestuia împotriva Guvernului Republicii Moldova, care în 2013 a dat în concesiune a Aeroportului Internațional Chișinău.

Potrivit avocatului Ana Ursachi, până la ora actuală toate instanțele de judecată au respins cererea lui Ion Hadârcă, iar acum Curtea de Apel a dispus ”examinarea cauzei în fond la 11 noiembrie.

Valeriu Streleț Валерий Стрелец - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cui îi convine anularea contractului de concesiune a Aeroportului Chişinău?

Liderul PLR a subliniat că el, în calitate de reclamant, va veni la şedinţă cu documente suplimentare.

Anterior, Judecătoria sectorului Botanica din capitală a respins cererea liberal-reformatorului. Această decizie el a atacat-o la Curtea de Apel, care deja amânase ședința în acest dosar.

Mai mult decât atât, la sfârșitul lui august premierul Valeriu Streleț a declarat că a fost formată o comisie de lucru, care se va ocupa de examinarea problemei cu privire la posibilitatea anulării contractului de concesiune a Aeroportului Internațional Chișinău. Potrivit lui, trebuie luate în calcul trei aspecte: premisa juridică, etapele de realizare a contractului și posibilele consecințe pentru guvernul RM în cazul desfacerii acestuia. Până la 6 noiembrie, comisia specială a guvernului va prezenta recomandările definitive cu privire la raționalitatea sau iraționalitatea desfacerii contractului de concesiune.

Jardan: noi acţionăm în limitele contractului de concesiune a Aeroport - Sputnik Moldova
Video
Jardan: noi acţionăm în limitele contractului de concesiune a Aeroportului

Aeroportul Internațional Chișinău a fost transmis în concesiune companiei ”AVIA INVEST” de la 1 noiembrie 2013, în conformitate cu decizia guvernului Republicii Moldova.

Până în prezent, a fost dată deja în exploatare o parcare multietajată, se apropie de sfârșit lucrările de extindere a aerogării, este în toi reconstrucția aerodromului.

Anterior, șeful companiei ”AVIA INVEST”, administratorul aeroportului din Chișinău, Petru Jardan a declarat că în toți anii de independență a Republicii Moldova în dezvoltarea acestui important obiectiv au fost investiți doar 10-12 milioane de dolari, pe când ”AVIA INVEST”, în aproximativ doi ani, a făcut de patru ori mai multe investiții. Potrivit lui, în 2012, suma totală a impozitelor transferate în bugetul de stat de ÎS AIC a constituit 38 milioane lei, iar în 2014 compania ”AVIA INVES” a transferat impozite în sumă de 70 milioane de lei.

 

Fluxul de știri
0