Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dosar separat pe actele cu parafa „secret” depistate la domiciliul lui Filat

© Sputnik / Miroslav RotariИ это несмотря на то, что сам действующий лидер ЛДПМ заявил, что его "травят" целенаправленно.
И это несмотря на то, что сам действующий лидер ЛДПМ заявил, что его травят целенаправленно. - Sputnik Moldova
Abonare
Procurorii vor deschide un alt dosar pe cazul depistării unor documente cu parafa „secret” la domiciliul ex-premierului Vladimir Filat. Actele respective au fost transmise lui Filat de către şeful de la MAI.

CHIŞINĂU, 21 oct – Sputnik. Procuratura Anticorupţie a expediat în adresa Procuraturii Generale un demers prin care a solicitat investigarea circumstanţelor în care documente ce conţin informaţii despre monitorizarea acţiunilor de protest din centrul capitalei se aflau la domiciliul deputatului Vladimir Filat. 

Filat CNA Филат НАЦ - Sputnik Moldova
Politică
Procuror: acasă la Filat au fost găsite acte ce conţin secret de stat

Potrivit procurorilor, este vorba despre documente ce conţin date privind identitatea organizatorilor şi persoanelor care participă la proteste, descrierea cronologică a acţiunilor propriu-zise ale acestora, dar şi informaţii privind monitorizarea unor politicieni.

„Presupunerea procurorilor că aceste acte provin de la Ministerul Afacerilor Interne rezultă din conţinutul informaţiei, precum şi din textul de pe plicurile în care au fost depistate documentele – „Personal pentru domnul Vlad Filat de la O. Balan””, se spune într-un comunicat al Procuraturii Generale. 

penitenciar тюрма - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Vladimir Filat riscă 15 ani de puşcărie

Procuratura urmează să decidă asupra subdiviziunii care va investiga acest caz, într-o procedură separată şi asupra eventualităţii audierii funcţionarilor din instituţiile care au pus la dispoziţie informaţia.

Mai multe documente, inclusiv cu „acces restricţionat”, au fost depistate şi ridicate în timpul percheziţiilor efectuate de procurori la domiciliul lui Vladimir Filat, învinuit de comiterea unor infracțiuni de corupție și trafic de influență.

Fluxul de știri
0