Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Deliu: PLDM a aflat despre demersurile Platformei DA după arestarea lui Filat

© privesc.euDeliu Tudor, PLDM
Deliu Tudor, PLDM - Sputnik Moldova
Abonare
Revendicările Platformei DA, susţinute de popor, trebuie să fie examinate în Parlament. Aceasta este poziţia mai recentă a fracţiunii parlamentare PLDM.

CHIŞINĂU, 21 oct – Sputnik. Deputatul liberal-democrat, Tudor Deliu, susţine că liberal-democraţii habar nu au avut că Platforma DA a adresat demersuri Parlamentului şi conducerii acestuia. Întâmplător sau nu, această informaţie a ajuns la Fracţiunea PLDM după arestarea lui Vlad Filat, iar liberal-democraţii, potrivit lui Deliu, îndată au cerut ca acestea să fie examinate.

Chiril Lucinschi - Sputnik Moldova
Politică
PLDM suflă în pânzele Platformei DA

Tudor Deliu a mai spus că a propus Biroului permanent al Parlamentului să convoace o şedinţă plenară specială, la care să fie invitat Guvernul şi Preşedintele. În cadrul acesteia ar urma să fie examinate revendicările protestatarilor. Liberal-democratul a mai declarat că discuţia a fost una constructivă, iar colegii săi deputaţi au solicitat ca PLDM să facă o propunere în acest sens, precum şi să explice cum poate fi încadrată juridic cererea Platformei DA.

„Suntem obligaţi să examinăm toate revendicările înaintate de popor”, a declarat Tudor Deliu. „Un demers a fost adresat Parlamentului, iar eu sunt deputat în Parlament. Domnul Candu nu a distribuit deputaţilor demersul. Vreau să ştiu, în calitate de deputat, ce solicită de la noi poporul”, a mai spus Deliu.

Fluxul de știri
0