Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Platforma DA amenință cu pichetări, dacă șeful CNA nu va fi demis

© Sputnik MoldovaCorturi în Piaţa Marii Adunări Naţionale, proteste Platforma DA
Corturi în Piaţa Marii Adunări Naţionale, proteste Platforma DA - Sputnik Moldova
Abonare
”Acum așteptăm reacția președintelui la cererea prim-ministrului. Dacă nu se va întreprinde nimic, atunci Consiliul Marii Adunări Naționale va lua decizia de a picheta reședința șefului statului”, a declarat Chiril Moțpan.

CHIȘINĂU, 21 oct – Sputnik. Protestatarii din PMAN intenționează să picheteze reședința şefului statului, dacă acesta nu va lua o decizie privind demitera șefului CNA, Vorel Chetraru, a declarat miercuri Chiril Moțpan, membru al platformei DA.

Valeriu Streleţ - Sputnik Moldova
Politică
Streleţ avertizează: PLDM va acţiona în maniera mâinilor dezlegate

Prim-ministrul Moldovei, Valeriu Streleț, a expediat la 16 octombrie un demers în adresa președintelui Nicolae Timofti în care a cerut iniţierea procedurii de demitere a șefului CNA. Şeful Cabinetului de miniștri a spus atunci că indiferent de ”statistica triumfalistă ” pe care a prezentat-o Chetraru cu privire la activitatea centrului anticorupție, indicele corupției în țară continuă să crească. Streleț a subliniat că acest fapt îl confirmă și cercetările experților străini.

”Acum așteptăm reacția președintelui cu privire la cererea prim-ministrului. Dacă nu se va întreprinde nimic, atunci Consiliul Marii Adunări Naționale va lua decizia de a picheta reședința șefului statului”, a spus Chiril Moțpan.

Anterior, șeful CNA a declarat pentru Sputnik că e gata să accepte orice decizie a șefului statului.

Fluxul de știri
0