Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Streleţ avertizează: PLDM va acţiona în maniera mâinilor dezlegate

© gov.mdValeriu Streleţ
Valeriu Streleţ - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Valeriu Streleţ, desemnat de Vlad Filat să conducă PLDM, a anunţat că formaţiunea va inunda guvernarea cu iniţiative incomode.

CHIŞINĂU, 16 oct – Sputnik. Vă veţi convinge că PLDM va începe să acţioneze în maniera mâinilor dezlegate, a declarat vineri premierul Valeriu Streleţ după şedinţa Consiliului Naţional Politic al PLDM.

Organul de conducere al formaţiunii s-a întrunit vineri pentru a discuta despre paşii care vor fi întreprinşi în continuare, în noile circumstanţe politice determinate de evenimentul de joi din Parlament, când i-a fost ridicată imunitatea parlamentară lui Vlad Filat. Acesta a fost escortat ulterior la CNA şi reţinut pentru 72 de ore într-un dosar de corupţie.

Valeriu Streleţ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Streleţ: nu voi pleca de bună voie din funcţia de premier

Referindu-se la cele discutate de liberal-democraţii vineri, Streleţ a spus: „discuţia a fost complexă, multilaterală, cu emoţii pe alocuri. În Republica Moldova se cer schimbări profunde. De ceea ce vom decide depinde soarta ţării. PLDM a fost de la începuturi motorul acestor procese. După evenimentele de ieri, bine pregătite, înscenate, regizate şi selective, se cer acţiuni foarte ferme pentru a scoate Republica Moldova din cercul vicios şi captivitate. O putem face în anumite condiţii. O anumită perioadă ne vom afla la guvernare, formulând o serie de reforme. O să le aflaţi în zilele următoare”.

Premierul a mai spus că „PLDM rămâne la guvernare, va fi un partid vocal, un partid al acţiunii, cu iniţiative incomode pentru unii parteneri de coaliţie”.

„Vom acţiona pentru prezentul şi viitorul Republicii Moldova. Acum nu anticipăm blocaje şi eşecuri”, a punctat Streleţ.

 

Fluxul de știri
0