Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Fiind închis, Filat se află totuşi în serviciul poporului

© Photo : Igor VzorovVlad Filat Nicolaie Timofti Влад Филат Николай Тимофти
Vlad Filat Nicolaie Timofti Влад Филат Николай Тимофти - Sputnik Moldova
Abonare
Deputatul Vlad Filat a declarat că îşi va continua activitatea legislativă de la distanţă. Ce poate să facă liderul PLDM în condiţiile în care este deputat, dar se află în arestul CNA? Corespondentul Sputnik Moldova a aflat de la sursele noastre din Parlament ce posibilităţi are Vlad Filat de a se manifesta ca deputat în actualele codiţii.

Lipsit de imunitate, nu şi de mandat

Ridicarea imunităţii, reţinere şi arestul lui Filat nu au atras după sine în mod automat şi lipsirea de mandatul de deputat. Acestea sunt doar măsuri preventive, menirea cărora este să asigure eficienţa, obiectivitatea şi caracterul complet al investigaţiilor penale, care îl vizează pe preşedintele PLDM. Filat se bucură de prezumţia nevinovăţiei. Totodată, acesta, aşa cum prevede Constituţia, rămâne în continuare în slujba poporului, dat fiind faptul că este deputat în Parlament.

Posibilitatea fizică de a activa ca deputat

Vlad Filat Nicolaie Timofti Влад Филат Николай Тимофти - Sputnik Moldova
Politică
Fiind în izolator, Filat continuă să semneze iniţiative legislative

Pe de altă parte, măsurile preventive luate de organele de drept faţă de Vlad Filat reduc mult din activităţile practice pe care dânsul poate să le întreprindă în exerciţiul mandatului de deputat. Liderul PLDM poate să comunice cu lumea doar prin intermediul avocatului. Acesta discută cu avocatul său şi cu anchetatorii. În aceste condiţii Filat poate să contribuie la elaborarea unor proiecte de acte legislative. Poate să semneze petiţii şi demersuri, moţiuni etc. Dar nu poate fi prezent fizic la lucrările parlamentare.

Fluxul de știri
0