Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cheltuielile populației pentru serviciile comunale vor crește până la 21,1%

© Sputnik / Vladimir Trefilov / Accesați arhiva multimediaДенежные купюры
Денежные купюры - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit deputatului comunist Oleg Reidman, proiectul de lege cu privire la sistemul de remunerare a muncii în sfera bugetară presupune majorarea salariilor cu 70 – 100 de lei, ceea ce ar contribui la sporirea veniturilor angajaților cu 10%.

CHIȘINĂU, 21 oct — Sputnik. Odată cu majorarea tarifelor la gazele naturale și la energia electrică, cheltuielile populației pentru serviciile comunale vor crește de la  17,1% până la 21,1% din suma totală de cheltuieli, a declarat miercuri comunistul Oleg Reidman, în cadrul ședinței comisiei parlamentare pentru economie, buget și finanțe. Acesta a prezentat proiectul de lege cu privire la sistemul de remunerare a muncii în sfera bugetară.

Bani - Sputnik Moldova
Expert: majorarea salariilor cu 12% - o schimbare nesemnificativă

Potrivit deputatului, proiectul de lege prevede majorarea salariului minim al populației cu 70 — 100 de lei, fapt ce ar spori veniturile angajaților cu 10%. Reidman consideră că creșterea cheltuielilor ar trebui să fie acoperită prin compensații.

Deputatul a menţionat că suma totală propusă pentru compensații este de 14 milioane de lei pe lună, însă Guvernul a dat un aviz negativ acestei inițiative.

Proiectul de lege a fost susținut de patru membri ai comisiei parlamentare pentru economie, buget și finanțe. Ceilalți s-au abținut.

Fluxul de știri
0