Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ponta: vom da bani unei guvernări de o anumită culoare şi orientare

© Photo : Игорь ВзоровТимофти, Стрелец, румынский премьер Виктор Понта на праздновании Дня независимости Молдовы
Тимофти, Стрелец, румынский премьер Виктор Понта на праздновании Дня независимости Молдовы - Sputnik Moldova
Abonare
Din declaraţiile premierului român, Victor Ponta, rezultă că Guvernul de la Bucureşti ar fi dispus să ofere împrumutul de 150 de milioane de euro nu Republicii Moldova, ci unei guvernări de la Chişinău de o anumită culoare ideologică şi orientare geopolitică.

CHIŞINĂU, 21 oct — Sputnik. Într-o intervenţie la un post de televiziune din România, Ponta a spus că actuala coaliţie de guvernare de la Chişinău, care se declară proeuropeană, trebuie să depăşească disensiunile şi să nu admită venirea la conducerea ţării a unor politicieni ca Igor Dodon. În caz contrar România ar putea să nu mai ofere împrumutul de 150 de milioane de euro.

Victor Ponta şi Valeriu Streleţ - Sputnik Moldova
Politică
Ponta caută în sancţiunile ruseşti explicaţii la problemele Moldovei

O altă condiţie enunţată de Ponta este că Bucureştii ar avea, totuşi, nevoie de unele garanţii suplimentare şi anume ca Chişinăul să aibă o relaţie de cooperare destul de avansată cu FMI.

Anterior, Valeriu Streleţ i-a mulţumit lui Victor Ponta pentru faptul că Guvernul român a oferit Republicii Moldova un împrumut, fără a pune condiţii de genul celor impuse de unele structuri occidentale. Finanţarea bugetului Republicii Moldova prin intermediul fondurilor europene a fost sistată, iar factorii de la Bruxelles au menţionat că ţara noastră are nevoie de un acord cu FMI pentru a putea beneficia în continuare de suportul financiar al EU.

Fluxul de știri
0