Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon: zilele Guvernului Streleţ sunt numărate. Depunem moţiunea de cenzură

© privesc.euIgor Dodon şi Renato Usatîi
Igor Dodon şi Renato Usatîi - Sputnik Moldova
Abonare
Săptămâna curentă moţiunea de cenzură va fi semnată de mai mult decât 26 de deputaţi în Parlament. Probabil, vom ajunge la un numitor comun cu comuniştii.

CHIŞINĂU, 20 oct – Sputnik. Săptămâna curentă depunem moţiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului Streleţ, a declarat liderul PSRM, Igor Dodon.

Referindu-se la perioada cât va mai activa actualul guvern, Igor Dodon a spus că „mai are câteva zile, poate săptămâni”.

vladimir voronin - Sputnik Moldova
Politică
Voronin: nu-i exclus că Guvernul Streleţ va fi demis

Dodon a precizat că sunt necesare 26 de semnături ale deputaţilor, pentru ca moţiunea de cenzură să fie înregistrată. Acesta s-a arătat convins că se vor găsi semnăturile necesare pentru introducerea moţiunii de cenzură în procedura parlamentară, precum şi voturile necesare pentru demiterea Guvernului.

„Nu este exclus faptul că în ziua când va fi dezbătută chestiunea demiterii lui Streleţ, câteva mii de oameni vor înconjura iarăşi  Parlamentul”, a mai spus Dodon.

Tot marţi, şi liderul PCRM, Vladimir Voronin, a vorbit despre disponibilitatea deputaţilor comunişti de a susţine o moţiune de cenzură contra Guvernului Streleţ. „Streleţ o să ne determine să o facem”, declara marţi Voronin.

Dodon, la rândul său, a subliniat că socialiştii nu pretind ca moţiunea să fie neapărat a lor şi a spus că e posibil să se ajungă la un numitor comun cu cei din PCRM pe marginea acestei chestiuni.

Fluxul de știri
0