Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Marcă şi carte poştală în memoria actorului Mihai Volontir

© Sputnik / Trecere la banca de fotografiiМихай Волонтир и Александр Лазарев, Mihai Volontir
Михай Волонтир и Александр Лазарев, Mihai Volontir - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Ministerul Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţiilor pune de miercuri în circulaţie marca şi cartea poştală „Mihai Volontir, actor. In memoriam”.

CHIŞINĂU, 20 oct – Sputnik. Din 21 octombrie, vor fi puse în circulaţie marca şi cartea poştală în memoria actorului Mihail Volontir.

Marca poştală „Mihai Volontir, actor. In memoriam” prezintă portretul actorului pe fundalul unei secvenţe din filmul „Dimitrie Cantemir” și este completată cu plicul „prima zi a emisiunii” şi o carte poştală ilustrată. Marca are valoarea nominală de 1,75 lei și este tipărită într-un tiraj de 200 mii de exemplare. Cartea poștală ilustrată va putea fi achiziționată la prețul de 3 lei şi a fost printată în o mie de exemplare.

Народный артист СССР Михай Волонтир - Sputnik Moldova
Rusia
La Moscova ar putea fi înălţat un monument al actorului Mihai Volontir

Designul emisiei este realizat de către Lilian Iațco.

Mihai Volontir a fost actor de teatru și cinema, interpret de muzică ușoară și deputat în Parlamentul Republicii Moldova. În cei 57 de ani de activitate, a jucat peste 120 de roluri în spectacole de teatru și filme, iar rolul lui Budulai din serialul televizat „Țiganul" l-a făcut celebru pe plan mondial.

În anul 2000, Mihai Volontir a fost decorat cu cea mai înaltă distincție de stat a Republicii Moldova, „Ordinul Republicii”, iar Academia de Științe a Moldovei l-a desemnat ”Cel mai bun actor al secolului XX din cinematografia moldovenească”.

Mihai Volontir s-a stins din viața pe 15 septembrie 2015, la vârsta de 81 de ani. 

Fluxul de știri
0