Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

La Moscova ar putea fi înălţat un monument al actorului Mihai Volontir

© Sputnik / Владимир Родионов / Accesați arhiva multimediaНародный артист СССР Михай Волонтир
Народный артист СССР Михай Волонтир - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele comisiei de profil al Dumei din Moscova a salutat ideea edificării unui monument al actorului Mihai Volontir, artist al Poporului din URSS, în capitala Rusiei.

CHIȘINĂU, 22 sept – Sputnik. Președintele comisiei pentru artă monumentală pe lângă Duma oraşului Moscova, Lev Lavreniov, a declarat într-un interviu pentru Sputnik, că departamentul este gata să examineze cererea privind înălţarea unui monument al Artistului URSS Mihai Volontir.

Despre faptul că la Moscova ar putea apărea un monument al lui Volontir — Budulai a anunțat anterior Renato Usatîi. El a menţionat că Mihai Volontir este o legendă care a purtat faima culturii moldoveneşti în toată lumea, iar unele secvenţe din filmul ”Țiganul” mulți le știu pe de rost.

Народный артист СССР Михаил Волонтир - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Fundaţia "Renato Usatîi" va edifica un monument al actorului Mihai Volontir

Totuși, există un obstacol în realizarea acestui proiect: banii. Potrivit lui Lev Lavreniov, comisia acceptă pentru examinare doar acele cereri care au suport financiar.

”Comisia pentru artă monumentală pe lângă Duma Moscovei examinează problemele cu privire la ridicarea monumentelor, atunci când vin propuneri în acest sens, propuneri cu suport material, financiar. Dacă acesta nu există, atunci nici nu examinăm cererile. Așa că dacă va exista o asemenea cerere, noi, desigur, o vom examina”, a spus interlocutorul pentru agenție.

Reprezentanții intelectualităţii din Moldova au primit cu bucurie această veste. Directorul Teatrului Dramatic Rus ”A.Cehov”, Maestrul în Arte  Constantin Haret, a declarat pentru Sputnic că creația lui Volontir nu cunoaște hotare, bariere de limbă, pentru că el transmitea emoțiile cu inima sa, cu sufletul său. De aceea, potrivit lui Haret, artistul merită ca memoria lui să fie înveșnicită nu numai în Moldova, dar și pe alte meleaguri, acolo unde acesta a fost popular și iubit.

Amintim că pe lângă titlul de Artist al Poporului din URSS, Mihai Volontir a fost apreciat și cu alte premii în Rusia. Este vorba de Premiul de Stat al RSFSR frații Vasiliev, acordat în 1980 pentru rolul din filmul ”În zona de atenție sporită”.

Fluxul de știri
0