„Elicopterele Rusiei”, gata să asigure Egiptul cu tehnică pentru „Mistrale”

© Sputnik / Alexei DanichevMistral Helicopter Carrier
Mistral Helicopter Carrier - Sputnik Moldova
Abonare
Holdingul "Elicopterele Rusiei" consideră Egiptul un vechi partener strategic și şi-a exprimat disponibilitatea de a furniza țării echipamentul necesar.

CHIŞINĂU, 20 oct – Sputnik. Holdingul „Elicopterele Rusiei” este dispus să furnizeze Egiptului, în cazul în care va exista interes din partea acestuia, toată tehnica necesară pentru portelicopterele de tip „Mistral”, a anunțat marți pentru RIA Novosti serviciul de presă al holdingului.

Открытие Международного военно-технического форума АРМИЯ-2015 - Sputnik Moldova
Rusia
În Rusia au fost proiectate alternative ale „Mistralelor” franceze

Șeful administrației de la Kremlin, Serghei Ivanov, a anunțat luni că Rusia va furniza echipament și elicoptere pentru „Mistrale”, iar suma tranzacției va depăși un miliard de dolari. El a mai presupus că după ce tranzacția va avea loc, Egiptul „va încheia un contract cu Federația Rusă privind dotarea suplimentară a portelicopterelor de tip „Mistral” atât pentru dotarea navelor propriu-zise, cât și a elicopterelor și va avea, astfel, un aport considerabil în lupta cu terorismul”.

„Egiptul reprezintă pentru noi un partener strategic vechi și, în cazul în care va exista un interes din partea acestuia, „Elicopterele Rusiei” sunt gata să furnizeze toată tehnica pentru elicoptere.

Fluxul de știri
0