Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Aproape două mii de şoferi au fost prinşi băuți la volan

Abonare
Poliţiştii au documentat aproape 2 mii de şoferi care conduceau în stare de ebrietate.

CHIŞINĂU, 3 aug – Sputnik. În primele 7 luni ale anului, inspectorii de patrulare au documentat 1962 de şoferi în stare de ebrietate la volan, dintre care 1101 au fost sancţionaţi penal, iar 861 contravenţional. 

Полиция - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Pe drumurile Moldovei circulă peste o mie de şoferi fără permis

Pentru a stabili faptul consumului de alcool, dar şi gradul de ebrietate al şoferului, poliţiştii utilizează aparatul Dragger, care oferă indicaţii informative exacte despre prezența alcoolului în aerul expirat. Rezultatul testului efectuat constituie un mijloc de probă în ceea ce priveşte sancţionarea contravenţiei sau infracţiunii comise de conducătorul auto aflat sub influenţa băuturilor alcoolice.

Conform legislației în vigoare, concentrația maximă admisibilă de alcool este de 0,15 mg/l în aerul expirat și 0,3 g/l în sânge.

Conducerea vehiculului de către o persoană care se află în stare de ebrietate alcoolică ce depăşeşte gradul maxim admisibil stabilit de lege, dacă fapta nu constituie infracţiune, se sancţionează cu amendă de 3.000 de lei cu privarea de dreptul de a conduce vehicule pe un termen de la 2 la 3 ani.

Conducerea mijlocului de transport de către o persoană care se află în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat sau în stare de ebrietate produsă de substanţe narcotice se pedepseşte cu amendă în mărime de la 8 mii la 10 mii de lei  sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 200 la 240 de ore, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 3 la 5 ani.

 

Fluxul de știri
0