Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldovagaz, Moldtelecom şi Metalferos, în atenţia Procuraturii

© Sputnik / Евгений ПанасенкоГенеральная прокуратура РМ Procuratura Generală
Генеральная прокуратура РМ Procuratura Generală - Sputnik Moldova
Abonare
Activitatea S.A. Moldovagaz”, S.A.„Moldtelecom” şi S.A. „Metalferos” va fi examinată de procurori sub aspectul comiterii de abuzuri şi prejudicierii intereselor publice şi ale consumatorilor.

CHIŞINĂU, 20 oct – Sputnik. Procuratura Generală anunţă că a efectuat un şir de acţiuni procesuale privind activitatea a trei întreprinderi de stat, care deţin poziţii dominante pe piaţă. Este vorba despre S.A. „Moldovagaz”, S.A.„Moldtelecom” şi S.A. „Metalferos”.

Serviciul de presă al Procuraturii a precizat că investigaţiile ce vizează activitatea celor trei întreprinderi au demarat „ca urmare a acuzaţiilor aduse la şedinţa plenară a Parlamentului din 15 octombrie 2015”.

Генеральная прокуратура РМ Procuratura Generală - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Procuratura verifică acuzaţiile privind fraudele în unele întreprinderi de stat

Procurorii vor analiza actele şi acţiunile organelor de conducere ale celor trei companii. În cadrul anchetei, urmează să fie stabilit dacă aceste companii au fost gestionate fraudulos, dacă au fost sau nu comise abuzuri sau depăşiri ale atribuţiilor prevăzute de legislaţie şi alte acte normative ce reglementează domeniul lor de activitate. În informaţiile ce au fost prezentate în Parlament se spune că aceste companii ar fi cauzat prejudicii intereselor publice şi ale consumatorilor de servicii.

Procuratura a mai menţionat că la 19 octombrie curent a fost pornită urmărirea penală pe faptul abuzului de serviciu, comis de către persoane care gestionează întreprinderile implicate în livrarea şi transportul energiei electrice, ceea ce ar fi cauzat daune în proporţii deosebit de mari intereselor publice (statului şi cetăţenilor Republicii Moldova). În cadrul urmăririi penale, urmează să fie efectuate o serie de acţiuni de urmărire penală, inclusiv audierea specialiştilor în domeniul economiei, finanţelor şi energeticii, în vederea verificării corectitudinii formării tarifelor la energia electrică.

Instituţia a promis să ofere noi informaţii în măsura în care acestea vor fi acumulate şi în măsura în care publicarea lor va fi posibilă.

Fluxul de știri
0