Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Procuratura verifică acuzaţiile privind fraudele în unele întreprinderi de stat

© Sputnik / Евгений ПанасенкоГенеральная прокуратура РМ Procuratura Generală
Генеральная прокуратура РМ Procuratura Generală - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Procuratura Generală a dispus verificarea acuzațiilor, lansate în cadrul ședinței Parlamentului din 15 octombrie, privind fraudele majore în activitatea unor întreprinderi cu capital de stat.

CHIŞINĂU, 16 oct – Sputnik. Procuratura Generală a dispus verificarea acuzațiilor, lansate în cadrul ședinței Parlamentului din 15 octombrie, privind fraudele majore în activitatea unor întreprinderi cu capital de stat și cu dominație pe piață.

Organul de urmărire penală anunţă că vor fi întreprinse acțiuni de documentare și evaluare procesual-penală a încălcărilor legislației invocate în activitatea întreprinderilor cu capital de stat din domeniul telecomunicațiilor (Moldtelecom), energeticii (MoldovaGaz, întreprinderi de producere și transport a energiei electrice), de prestare a serviciilor în domeniul transportului aerian (Aeroport, Air-Moldova) precum și a unor întreprinderi care au situație dominantă pe piața achiziției și exportului deșeurilor metalice.

În cadrul investigațiilor și proceselor penale corespunzătoare, urmează a fi întreprinse toate măsurile prevăzute de legislație pentru acumularea informațiilor, documentelor, deciziilor, rapoartelor și constatărilor doveditoare privind pretinsele fraude, cu ulterioară încadrare penală în cazul constatării elementelor de infracțiuni în domeniu”, informează Procuratura.

În paralel, vor fi asigurate verificări privind gestiunea dosarelor penale aflate în anchetă sau la faza judiciară, care vizează infracțiuni comise în domeniile enunțate.

Fluxul de știri
0