Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Prima reuniune a Comitetului de Asociere RM-UE a avut loc la Chişinău

© mfa.gov.mdNatalia Gherman şi directorul executiv pentru Europa și Asia Centrală din cadrul Serviciului European pentru Acțiune Externă, Gunnar Wiegand
Natalia Gherman şi directorul executiv pentru Europa și Asia Centrală din cadrul Serviciului European pentru Acțiune Externă, Gunnar Wiegand - Sputnik Moldova
Abonare
La reuniunea respectivă au fost evaluate progresele Republicii Moldova în îndeplinirea Acordului de asociere RM-UE.

CHIŞINĂU, 19 oct – Sputnik. Luni la Chişinău a avut loc prima reuniune a Comitetului de Asociere RM-UE, co-prezidată de viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, şi directorul executiv pentru Europa și Asia Centrală din cadrul Serviciului European pentru Acțiune Externă, Gunnar Wiegand. Despre aceasta scrie serviciul de presă al MAEIE.

Valeriu Streleţ - Sputnik Moldova
Politică
Streleţ afirmă că Moldova are restanţe în procesul de asociere cu UE

Evenimentul a avut drept scop evaluarea progreselor înregistrate în primul an de implementare a Acordului de Asociere, inclusiv a componentei DCFTA, notează sursa oficială într-un comunicat.

Potrivit sursei, oficialii europeni prezenţi la reuniune şi-au exprimat susţinerea pentru Guvernul de la Chişinău, care rămâne angajat în realizarea agendei europene, implicit a procesului de reforme.

Discuţiile pe componenta DCFTA vor continua şi în cadrul vizitei comisarului european pentru comerţ, Cecilia Malmstrom, şi a reuniunii Comitetului de Asociere în configuraţia Comerţ, din perioada 22 – 23 octombrie curent, a mai menţionat sursa.

 

Fluxul de știri
0