Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Streleţ afirmă că Moldova are restanţe în procesul de asociere cu UE

© SputnikValeriu Streleţ
Valeriu Streleţ - Sputnik Moldova
Abonare
Valeriu Streleţ a enumerat restanţele din planul de acţiuni pentru implementarea Acordului de asociere.

CHIŞINĂU, 4 aug – Sputnik. Vineri, premierul moldovean, Valeriu Streleţ, împreună cu şefa diplomaţiei moldoveneşti, Natalia Gherman, au vorbit într-o conferinţă de presă despre priorităţile pe care Guvernul şi le-a stabilit în vederea implementării Acordului de asociere RM-UE. Demnitarii au remarcat şi faptul că statul nu a reuşit să facă toţi paşii planificaţi după ratificarea acordului respectiv.

„Sunt bucuros să constat că avem şi realizări frumoase”, a spus Valeriu Streleţ, dar a subliniat că la învestirea sa în funcţie a identificat "mai multe acţiuni planificate pentru a fi implementate în 2014 şi 2015, care nu au fost îndeplinite". Acestea se referă la domenii precum reforma administraţiei publice, sectorului energetic, legislaţiei de mediu etc. Cauza acestor restanţe, potrivit lui Streleţ, a fost lipsa unui Guvern şi a unui Parlament funcţional o perioadă îndelungată.

Guvernul condus de Valeriu Streleţ, potrivit acestuia, şi-a stabilit priorităţile în implementarea acordului de asociere, printre care dânsul a menţionat reforma Procuraturii, adoptarea unei strategii de reformare a poliţiei, asigurarea independenţei şi consolidarea capacităților CNA, finalizarea procesului de implementare a pachetului III energetic şi altele.

Fluxul de știri
0