DWN: poziția Slovaciei în privința operațiunii FR în Siria a spart unitatea NATO

© Sputnik / Дмитрий Виноградов / Accesați arhiva multimediaВоеннослужащие РФ на базе "Хмеймим" в Сирии
Военнослужащие РФ на базе Хмеймим в Сирии - Sputnik Moldova
Abonare
Sprijinul exprimat de prin-ministrul Slovaciei, Robert Fico, pentru operațiunea rusească în Siria este în dezacord cu poziția majorității țărilor membre NATO, menționează publicația germană.

CHIŞINĂU, 19 oct – Sputnik. Slovacia, prim-ministrul căreia şi-a anunțat sprijinul pentru campania militară a Rusiei în Siria, a marcat, prin poziția sa, o fisură în frontul unic al țărilor NATO pe acest subiect, scrie publicația germană Deutsche Wirtschafts Nachrichten, citată de RIA Novosti.

DWN a afirmat că Slovacia este prima țară din Alianță, liderul căreia susține poziția Rusiei în problema operațiunii militare în Siria. „Nu contează al cui atac asupra SI va acea succes: al SUA sau al Rusiei. În ambele cazuri rezultatul va fi același”, a declarat sâmbătă prim-ministrul Slovaciei, Robert Fico, la un post naţional de radio. Politicianul a mai subliniat că în această problemă el nu are „ochelari ideologici”.

Митинг в поддержку действий РФ в Сирии в Бухаресте - Sputnik Moldova
Rusia
Miting la București de susținere a acțiunilor Rusiei în Siria

În afară de aceasta, Robert Fico consideră că Bashar al-Assad trebuie antrenat în rezolvarea conflictului din Siria, nu să fie ţinut la distanţă și să se insiste asupra plecării acestuia din funcție, așa cum procedează majoritatea politicienilor occidentali. „În rândul țărilor NATO a apărut o fisură”, conchide publicația germană.

Anterior, șeful MAE al Slovaciei, Miroslav Lajcak, a declarat că în rezolvarea problemei Siriei, Uniunea Europeană trebuie să se orienteze nu doar spre cei „agreați”, dar și spre cei care au potențial pentru rezolvarea crizei din această țară. Federația Rusă are un asemenea potențial, precum și actualul președinte Bashar al-Assad, a subliniat Lajcak.

Fluxul de știri
0