Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

CNA se va ocupa de Dorin Chirtoacă

© Sputnik / Мирослав РотарьДорин Кироакэ Dorin Chirtoaca
Дорин Кироакэ Dorin Chirtoaca - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul Chişinăului, liberalul Dorin Chirtoacă, va fi cercetat de Centrul Naţional Anticorupţie sub aspectul încălcării conflictului de interese. Edilul riscă o amendă de până la 6 mii de lei.

CHIŞINĂU, 12 oct – Sputnik. Primarul capitalei, liberalul Dorin Chirtoacă, riscă să plătească o amendă de până la şase mii de lei pentru încălcarea Legii cu privire la conflictul de interese. 

Edilul este acuzat de Comisia Naţională de Integritate că a încălcat regimul juridic al conflictului de interese. Încălcarea în cazul acestuia s-a manifestat prin nedeclararea în termenul şi modul stabilit despre conflictul de interese generat de interesul personal rezultat din preferinţele şi intenţiile sale de a desemna SC DELTA ACM-93 SRL învingător al licitaţiei şi semnarea cu aceasta a contractului privind reabilitarea bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, Constantin Negruzzi și Vasile Alecsandri. 

justice, суд - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Viceprimarul Nistor Grozavu, acuzat că a încălcat legislaţia

În replică, Chirtoacă a declarat că trebuie să fie acuzat de încălcarea conflictului de interese de fiecare dată când este vorba despre investiţii din Europa, deoarece el susţine tot ce vine din UE. 

„N-am înţeles ce conflict de interese pot să am eu cu o companie care se află dincolo de Prut. În cazul acesta tot ce e legat de Europa este conflict de interese în ceea ce mă priveşte, pentru că eu susţin tot ce vine din Europa”, a declarat Chirtoacă.   

Lucratri de drum Дорожные работы - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Şeful ÎM „Exdrupo”, arestat pentru 30 de zile

CNI a stabilit că interesul personal al lui Chirtoacă a fost dedus din favorizarea de către acesta a desemnării drept învingător al licitației internaționale cu privire la reabilitarea celor trei străzi a companiei care a câștigat anterior licitația cu privire la reabilitarea străzii Alecu Russo din municipiul Chișinău. Aceasta deși lucrările privind strada Alecu Russo au fost efectuate cu încălcarea termenelor și a cerințelor de calitate, iar în cadrul licitației, prețul propus de compania respectivă nu a fost cel mai mic, așa cum prevede legislația, și nici experiența necesară pentru acest tip de lucrări societatea comercială nu o deținea.

Materialele acumulate vor fi transmite CNA. Pentru nedeclararea conflictului de interese de către persoana care activează în cadrul unei autorităţi publice, Codul contravenţional prevede o amendă de la 2 mii la 6 mii de lei. 

Fluxul de știri
0